Ben je van plan om te gaan survivallen? Dan weet je vast wel dat het niet altijd even makkelijk is om te overleven in de natuur. Maar met de juiste tools en hulpmiddelen kun je het jezelf een stuk makkelijker maken. In dit artikel geven we je tips over onder andere de beste multitools en zaklampen die je kunt gebruiken tijdens je survivaltocht.

Multitools: de alles-in-één oplossing

Multitools zijn handige hulpmiddelen dat je kunt gebruiken om verschillende taken uit te voeren. Het is een combinatie van verschillende gereedschappen in één handig apparaat. Zo heb je altijd de juiste tool bij de hand. Als je gaat survivallen is een multitool een must-have. Hiermee kun je bijvoorbeeld touwen doorknippen, blikjes openen en een vuur maken. Enkele populaire multitools zijn Leatherman, Gerber en Victorinox.

Zaklampen: onmisbaar tijdens het survivallen

Als je gaat survivallen is het belangrijk om een goede zaklamp bij je te hebben. Hiermee kun je niet alleen 's avonds beter zien waar je loopt, maar ook als je 's nachts op zoek bent naar voedsel of water. Een goede zaklamp moet natuurlijk fel genoeg zijn, maar ook compact en licht, zodat je hem makkelijk kunt meenemen. Olight is een merk dat zich specialiseert in hoogwaardige zaklampen die aan deze eisen voldoen. Enkele populaire modellen zijn de Olight S1R Baton II en de Olight Warrior Mini.

Onze aanbevelingen

Als je gaat survivallen raden we je aan om de Leatherman Wave Plus multitool aan te schaffen. Dit is een veelzijdige multitool met 18 verschillende gereedschappen, zoals een zaag, schaar, mes en schroevendraaier. De tool is compact en makkelijk mee te nemen in een broekzak of rugzak. 

Daarnaast raden we je aan om de Olight Warrior Mini zaklamp mee te nemen. Deze zaklamp heeft een maximale lichtopbrengst van 1500 lumen en kan tot 220 meter ver schijnen. De zaklamp is oplaadbaar en heeft een lange batterijduur, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat de lamp plotseling uitvalt.

Als je gaat survivallen is het belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Zorg dat je de juiste tools en hulpmiddelen bij je hebt, zoals een multitool en zaklamp. Met een multitool kun je verschillende taken uitvoeren, zoals het knippen van touwen, het openen van blikjes en het maken van een vuur. Een goede zaklamp is onmisbaar tijdens het survivallen, zodat je ook in het donker goed zicht hebt. Olight is een merk dat zich specialiseert in hoogwaardige zaklampen die compact en lichtgewicht zijn. Wij raden je de Leatherman Wave Plus multitool en de Olight Warrior Mini zaklamp aan voor een geslaagde survivaltocht. Veel succes en vooral veel plezier!