Het onderwijs speelt anno 2023 nog steeds een prominente rol in ons leven. Na de corona pandemie hebben we het leven weer opgepakt. Zo gaan leerlingen weer naar de basisschoolse opvang (BSO) en zijn studenten weer veelvuldig in de schoolbanken te vinden.

Comfortabel en ergonomie

De meeste tijd spenderen leerlingen en studenten in een leslokaal. Zij zitten dan vaak op een stoel of een kruk. De werkhouding gedurende deze tijd is essentieel. Het zou zonde zijn als iemand op zijn 50e een scheve rug of rugklachten krijgt. Investeren in goed en gedegen meubilair is daarom een must. Een goede stoel voldoet aan de volgende eisen:

  • Goede en harde rugleuning;

  • Armleuningen;

  • Het is draai- of verstelbaar.

Een goede kantine 

De student is niet altijd in de schoolbanken of in een leslokaal aanwezig. De persoon moet ook zijn of haar verdiende rust pakken. Dit wordt vaak in een aula of kantine gedaan. De inrichting van een kantine moet volgens ons aan een set van richtlijnen voldoen. De set van richtlijnen vind je zijn:

  • Ruimtelijke orde: een krappe aula of kantine is niet gewenst. Je wil dus niet te krap op een ander zitten. Je hebt ruimte nodig.

  • Thuisgevoel: vroeger bestond een aula of kantine voornamelijk uit oud meubilair. Tegenwoordig zijn er bedrijven die modern en designvol meubilair maken die smaakvoller voor het oog is.

  • Goed en gezond eten: tegenwoordig zijn saucijzen- en frikandelbroodjes uit den boze. Een kantine moet voldoen aan lekker en gezond eten.

Goede verlichting 

Goede en scherpe verlichting is ook belangrijk. Je moet dus niet in een te donkere ruimte zitten. Goede plafondverlichting is daarom essentieel. Als onderwijsinstelling moet je dus opzoek gaan naar een bedrijf die je kan voorzien in functionele, directe, indirecte of sfeervolle verlichting (https://te-el.nl/). 

Conclusie

Als onderwijsinstelling moet je goed inventariseren hoe je de school moet inrichten. Hierdoor geef je een geweldig thuisgevoel en gezond leerklimaat aan de leerlingen.