Het hebben van een woonverzekering is erg belangrijk, zowel voor huiseigenaren als huurders. Op dit gebied zijn er in de basis twee mogelijkheden, namelijk de opstalverzekering en/of inboedelverzekering. Hiermee ben je namelijk gedekt tegen uiteenlopende schades, ontstaan door bijvoorbeeld brand, inbraak, lekkage, overstroming of storm. Aangezien een ongeluk in een klein hoekje zit en natuurgeweld ook steeds meer aan de orde van de dag is, groeit daarmee ook de noodzaak om een woonverzekering te hebben. Hoe deze in jouw geval eruit dient te zien? Univé bijvoorbeeld helpt je graag een handje met jouw benodigde woonverzekering afsluiten. Hier hoef je overigens geen uren voor uit te trekken. Al binnen een paar minuten is dit geregeld.

 

Wat is een opstalverzekering precies?

Een opstalverzekering is alleen bedoeld voor wie een huis bezit. Hiermee verzeker je namelijk de woning en alles wat eraan vast is gekoppeld. Ben je een huurder dan is dit de verantwoordelijkheid van de eigenaar van het huis waarin je woont. Met de opstalverzekering is de woning optimaal verzekerd. Dat houdt onder meer in dat naast het huis zelf ook de eventuele bijgebouwen, de tuin en bijvoorbeeld zonnepanelen en zonneboilers binnen het pakket vallen. Bovendien is het geruststellend om te weten dat je nooit onderverzekerd kunt zijn en er direct hulp paraat staat in het geval van schade. Mocht het nodig zijn dat de schade dusdanig groot is dat vervangende woonruimte gezocht moet worden, dan vergoedt Univé ook daar de kosten van. Ditzelfde geldt voor de herstel- of herbouwkosten.

 

Deze zaken zijn verzekerd met inboedelverzekering Univé

Van een heel andere orde is de inboedelverzekering Univé. Hiermee verzeker je in één keer alle spullen die zich in huis bevinden. Alles wat je bijvoorbeeld om je heen ziet staan en zonder schade te maken meegenomen kan worden, valt hieronder. Dit gaat om grote spullen zoals banken, tafels en kasten, maar ook om de kleinste bezittingen zoals schoenen, bestek en sieraden. In de meeste woningen is tegenwoordig eveneens veel elektronica te vinden. Denk aan smart-tv’s, laptops, tablets, smartphones, geluidsboxen, mobiele spelcomputers, en nog veel meer. Ook al deze spullen zijn gedekt vanuit de inboedelverzekering. Check echter wel even goed de voorwaarden, om er zo zeker van te zijn in welke situaties er wel en niet wordt uitgekeerd. Wil je niets liever dan profiteren van een maximale dekking, kijk dan eens bij de aanvullende opties. Denk aan de mobiele elektronicadekking, kostbaarhedenverzekering en/of de aansprakelijkheidsverzekering.

 

Eenvoudig besparen met 10% pakketkorting

Gaat je voorkeur uit naar zorgeloos wonen, dan hoef je niet per se te kiezen voor een opstal- of inboedelverzekering. Het afsluiten van beide pakketten is namelijk een goed idee. Ga in dat geval voor het Inboedel- & opstalpakket, waarmee in één keer je hele huis én al je spullen verzekerd zijn. Hiermee heb je alles onder één dak. Fijn voordeel is dat je met dit combipakket voordeliger uit bent dan met de aanschaf van twee losse pakketten. En heb je meerdere schadeverzekeringen bij Univé, dan is nóg meer besparen mogelijk met de speciale pakketkorting. Deze is maximaal 10%, wat op jaarbasis een leuk bedrag op kan leveren.