Haarlem is een stad met een actieve bouwsector. Aannemers zijn vaak betrokken bij nieuwbouwprojecten, renovaties en onderhoudswerkzaamheden waardoor het niet altijd gemakkelijk is snel een aannemer te vinden. We hebben enkele punten voor je onder elkaar gezet zodat jij geen problemen krijgt bij het vinden van een goede aannemer in Haarlem:

 

De eerste en belangrijkste tip is om op tijd te beginnen met het vinden van een aannemer. Hierdoor zorg je ervoor dat je meer keuze hebt om tussen te kiezen en een keuze te maken die het beste bij je past. 

 

Bij het zoeken van een aannemer in Haarlem is het goed om te letten op de ervaring van de aannemer. Je wilt een betrouwbare en geschikte professional kiezen. Je kan bij de aannemer referenties opvragen. Ook kan je contact opnemen met eerdere klanten om navraag te doen hoe de samenwerking is verlopen.

 

Het is belangrijk dat de aannemer die je kiest, beschikt over de juiste verzekeringen en vergunningen. Verzekeringen waar de aannemer in ieder geval een verzekering voor moet hebben is de aansprakelijkheidsverzekering en werknemerscompensatie. Wanneer nodig ben je hierdoor in ieder geval beschermd tegen ongevallen en schade tijdens het project. 

 

Het is fijn als jij en je aannemer elkaar goed begrijpen en goede afspraken kunnen maken. Door goede afspraken te maken voorkom je achteraf discussies. Het is aan te raden om de afspraken schriftelijk vast te leggen zodat jullie hier beiden op kunnen terugvallen. Neem in ieder geval zaken zoals de start- en einddatum, betalingsvoorwaarden en garanties meer in het contract. 

 

Er zijn aannemers die graag de volledige betaling vooraf willen ontvangen. Het advies is om hier voorzichtig mee om te gaan. Een aanbetaling is hierbij gebruikelijker gezien het vaak om een groter budget gaat. Zoals eerder aangegeven is het belangrijk de betalingsvoorwaarden goed te omschrijven in het contract. 

 

Alles tezamen is een fijne samenwerking het allerbelangrijkste en daarom is het goed om contact te leggen met verschillende aannemers in Haarlem. Wanneer je verschillende aannemers hebt gesproken is het beter te zeggen wie goed past bij de klus die jij voor ogen hebt. Ook is het fijn dat je je op je gemak voelt bij de aannemer om eventuele wijzigingen te bespreken. 

 

Uiteindelijk zal de ervaring het leren en door bovenstaande punten toe te passen ben je in ieder geval goed voorbereid. Kennis is macht!